MIX’N’MATCH
Spil Mix’n’Match i alle grundfag og skoletrin
Mix’n’Match kan tilpasses med indhold til alle skolefag, hvor lyde skal sættes sammen i par. Når I selv laver spil i Mix’n’Match, kan I sænke eller højne sværhedsgraden, således at spillet kan bruges til elever lige fra indskolings- til udskolingsalder. På denne måde kan eleverne skabe indhold og have det sjovt, mens de spiller og lærer om noget, der ellers kan være uhåndgribeligt.
Mix’n’Match kan spilles på dansk, engelsk, fransk og tysk og I kan både vælge imellem de forprogrammerede spil, som Hopspots har lavet, og alle de skolespil Hopspots-brugerne har lavet.
Læring kobles sammen med bevægelse
Mix’n’Match er et aktivt huskespil, der kombinerer lyde eller musik med billeder og kropslig bevægelse.
Børnene vælger et spil f.eks. det forprogrammerede spil med hovedstæder og lande. Der trædes på en valgfri brik og nu afspilles enten navnet på en hovedstad eller et land, og et billeder af byen og landets flag vises på iPad’en. Børnene træder på en ny brik med tilhørende lyd og billede.
Efterhånden som spillet skrider frem, gælder det om at huske de forskellige brikkers hovedstad, land samt placering og lave flest stik. Et match kun f.eks. være ‘London’ og ‘England’.
Video af Mix’n’Match
Optag selv indhold
Børnene kan selv lave deres egne par og producere spil til relevante fag og emner via optagefunktion og kamera i iPad’en.
Børnene får således medejerskab over læringsindholdet, lærer at programmere samt tilpasser sværhedsgraden til deres faglige niveau.
Aktivér hele klassen
Med spillet er det muligt at aktivere en hel klasse på én gang, såfremt klassen deles ind i grupper der f.eks. producerer spil til tysktimen til hinanden.
Der vil altså på skift være én gruppe, som spiller spillet på Hopspots, imens de andre grupper arbejder med at lave relevante spil i app’en.
Kom i gang med bevægelse og målrettet læring på 5 min
Hopspots tager 5 min at sætte op og derefter er det bare at gå ind i Mix’n’Match, hvor I kan vælge imellem de forprogrammerede spil eller selv producere sjove og lærerige spil til skolefagene. Derudover kan I nemt indtale jeres eget indhold i Mix’n’Match, så uanset hvad I vælger, er I lynhurtigt i gang med at spille Hopspots med spil målrettet til netop jeres undervisning.
Læreren kan enten producere spil til eleverne forud for undervisningen eller inddrage eleverne i processen, så de får medejerskab over og bliver digitale producenter af læringsmateriale. Det er kun fantasien, der sætter grænserne, så kom i gang med at lave jeres egne par til at skabe målrettet undervisning med bevægelse.
Spilemner til Mix’n’Match i forskellige skolefag
Dansk
I kunne f.eks. lave et stave-spil med én brik, der siger “H-E-S-T” og så skal du finde den, der siger “Hest”. Det kunne også sagtens være sværere – kun fantasien sætter grænser i Mix’n’Match. I kunne også træde på én brik, som siger “Navneord”, og så skal I finde den, der siger “Hus” eller endnu sværere “Hvad er en Robinsonade?” og så er det med at finde den brik, der har svaret på dét spørgsmål.
Her er en masse gode emner til at spille Mix’n’Match i dansktimen:
- Rim
- Alfabetet
- Stavning
- Grammatik
- Ordsprog
- Ordklasser
- Forfatter og værk
Matematik
I matematiktimen kan Mix’n’Match også bruges til en masse forskellige ting. Det kunne f.eks. være 10’er venner for de yngre elever, hvor I træder på én brik og hører “7” og så skal finde den brik, der siger “3” for at lave et par. For de ældre elever kunne det også være en ligning på én brik og så dens løsning på en anden.
Her er nogle af vores ideer til Mix’n’Match spil:
- Tal-venner/10’er venner
- Regnestykker
- Ligninger
- Geometriske Former og deres unikke egenskaber
- Brøkregning
- Algebra
Sprogfagene
Mix’n’Match er også meget anvendeligt i sprogfagene, da I kan indstille feedbacken i spillet til dansk, engelsk, tysk og fransk. Dvs. at hvis I laver et spil til engelsk, hvor én brik siger “He” og I så skal finde den, der siger “is” for at øve grammatik, så kan I få feedbacken på engelsk, når I spiller, således at responsen f.eks. bliver “It’s a match”, når man finder et par – og hele spillet på den måde foregår på fremmedsproget.
Ligesådan kan I også spille på fransk og tysk, så der kan I f.eks. lave spil om grammatik, oversættelse, spørgsmål og svar om bestemte emner osv. Til tysk kunne det være “Hoved” og “Kopf”, som et par, og til fransk f.eks. “Je m’appelle…” og “Jeg hedder…”.
Natur/teknologi, Historie, Samfundsfag osv.
I samfundsfag kan man bruge Mix’n’Match til at arbejde med aktuelle temaer. Det kan f.eks. bruges, hvis der er valg, hvor man kan koble partinavne med partiformænd eller spørgsmål og svar om klima.
På samme måde kan man også bruge det i Natur/teknologi, hvor “H2O” og “Vand” indspilles sammen med andre sammensætninger i makkerpar. Til historie og religion kan I f.eks. bruge spillet til at lære om nye emner eller repetere noget, I har gennemgået. Det kunne være spørgsmål og svar som f.eks. “Hvornår var 2. Verdenskrig?” og “1939-1945”.